Boerderij avonturen

Op hoeve Sonneclaer is het mogelijk om verschillende avontuurlijke boerderij activiteiten te doen. Wie durft de uitdaging aan!

 

  • Boerderijexcursie
  • Boerengolf
  • Klootschieten
  • Koeknuffelen
  • Melkworkshop
  • Letterboxen
  • IJsworkshop

 

Had u iets anders in gedachten? In overleg is er veel mogelijk.

 

Elk boerenavontuur is te combineren met een heerlijke lunch of een BBQ

 

Een echte boer is in weer en wind buiten, maar als het u te bar wordt dan kunt u terecht op onze deel voor een alternatief programma.

 

Boerderijexcursie

Tijdens deze rondleiding zal de boer alles over het reilen en zeilen van de boerderij en ijsmakerij vertellen. Waarbij ook het weiland niet wordt overgeslagen.

Na afloop van dit anderhalf uur durende avontuur kunt u op het terras genieten van een inbegrepen kopje koffie/thee of een ijsje.

Wie durft!?

Boerengolf

Boerengolf® is een variatie op het reguliere golfspel waarbij een parcours met een aantal holes met zo weinig mogelijk slagen moet worden afgelegd.

Er spelen steeds twee groepen tegen elkaar. Er kunnen meerdere groepen tegelijk het weiland in. De groepen en groepsleden slaan om de beurt. De twee groepen lopen gezamenlijk de holes. Op het wedstrijdformulier worden de slagen per hole bijgehouden. De groep met het minste aantal slagen wint de wedstrijd. Een middag boerengolf kost € 7,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en een koek.

Wie durft!?

Klootschieten

Klootschieten is al eeuwen oud, en wordt waarschijnlijk al beoefend sinds de dertiende eeuw. In 1392 wordt in de Haarlemmerhout de eerste klootschietbaan aangelegd. Rond 1500 was de sport in heel Nederland populair. In de oudste vorm lijkt het spel het meest op het huidige golf. er wordt naar een vooraf afgesproken plek 'gekloot'.

Door het bos achter de boerderij legt u al klootschietend een route af. Wie gooit het verst met de kloten? Met als afsluiting een kopje koffie/thee of een lekker boerderij-ijsje!

Wie durft!?

Koeknuffelen

Tijdens dit avontuur zal de boer een rondleiding over de boerderij geven, met als hoogetepunt knuffelen met een echte koe! Na afloop kan er van een lekker kopje koffie/thee of een boerderij-ijsje worden genoten.

Wie durft!?

Melkworkshop

Leer melken van de boer en haal je melkdiploma!

Naast het leren melken, ga je ook helpen met de werkzammheden daaromheen. Zoals het koeien uit de wei halen, koeien voeren. Ook het opmaken van de koeienbedden hoort hierbij. Daarnaast mag het jongvee natuurlijk ook nog gevoerd worden!

Natuurlijk zal een versnapering, in de vorm van koffie/thee of een boerderij-ijsje, tijdens het harde werken niet ontbreken.

Wie durft!?

Letterboxen

Met een knapzak op pad door middel van criptische aanwijzingen schatten zoeken en stempels verzamelen! Dit kan van 2 uur tot een hele dag duren, net wat u wilt.

Wie durft!?

IJsworkshop

Een korte introductie over het boerenbedrijf zal vooraf gaan aan het zelf leren ijsmaken. De ijsboer leert je hoe wij op Hoeve Sonneclaer het heerlijkste ijs maken.

Dit ijs kan dan later lekker zelf opgegeten worden!

Wie durft!?

 

Fotoalbum Sonneclaer » »

boerengolf in drenthe