Kamperen bij de boer

Bij Sonneclaer kampeert u op een modern biologisch melkveehouderijbedrijf in Drenthe. Het kamperen in Fluitenberg is dan ook echt kamperen bij de boer, en wel bij de biologische boer. Op de camping kunnen kinderen op verschillende manieren met dieren bezig zijn.


Boerderij

Op onze boerderij houden we melkkoeien, schapen, scharrelkippen en niet te vergeten een pony. De kippen scharrelen over het erf en de schapen grazen in de wei vlakbij de camping. Kinderen kunnen op de camping dan ook gemakkelijk kennismaken met het leven op en rond de boerderij. Tijdens het melken is er voor de kinderen genoeg te doen: helpen voeren of een keertje zelf melken. Als er kalveren zijn mogen die door de kinderen worden verzorgd.


Dieren voeren

Kamperen bij de boer is ook “meehelpen op de boerderij”. Tenminste als u dat leuk vindt. Tijdens het melken kunnen de kinderen helpen voeren. Door de dieren te voeren leren uw kinderen spelenderwijs wat een koe eet, waarom en hoe vaak zij herkauwt. Als u geluk heeft kunt u de geboorte van een kalf meemaken. Onder begeleiding kunt u zelf een enkele keer een rustige koe melken.


Ponyrijden

Op de kampeerboerderij is een pony om op te rijden. Na een eenmalige uitleg over het zadelen en het rijden kunnen de kinderen zelf aan de slag. Onze pony rekent wel op een goede behandeling!


In de directe omgeving van Fluitenberg zijn trouwens diverse maneges waar u kunt paardrijden. Heb je zelf een pony en zou je die graag mee willen nemen op vakantie, dan kan dat. Wij stallen hem dan gewoon bij de andere pony.


U zult het al begrijpen: “Kamperen bij de boer” geeft net even een extra dimensie aan uw verblijf in Drenthe. Na het voeren van de dieren, het kijken bij het melken en het vegen van de voergang zult u uw verblijf in Drenthe blijven herinneren als kamperen bij de boer. We hopen dat u terugkomt!

 

Contact opnemen